Támadás

2018.02.17. 19:18

Négy izraeli katona megsebesült egy pokolgépes merényletben

A négy érintett közül kettőnek a sérülése súlyos, az incidens a gázai övezeti határkerítésnél történt szombaton – közölte az izraeli hadsereg.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő terület déli határán történt támadás elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Válaszul egy izraeli harckocsi csapást mért egy gázai figyelőállásra, a támadásban senki sem sebesült meg. Palesztin vezetők szerint később az izraeli légierő gépei légicsapást mértek a Hamász két kiképzőtáborára, illetve egy harmadikra, amelyet egy kisebb szervezet tart fenn. A támadásokban nem sérült meg senki. Az izraeli hadsereg a légitámadás hírét nem kommentálta.

Benjámin Netanjahu kormányfő „nagyon komolynak” nevezte a gázai övezeti határnál történt incidenst. „Megfelelőképpen fogunk rá válaszolni” – tette hozzá.

Palesztin biztonsági források szerint a pokolgépet Hán-Júnisztól keletre hozták működésbe.

Izraeli médiajelentések szerint a 2014. évi gázai háború óta most sebesült meg a legtöbb izraeli katona egyetlen támadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában