szigor

2021.01.19. 15:30

Milánóban betiltották a dohányzást a köztereken

Emellett nem lehet rágyújtani egy másik ember tízméteres körzetében sem.

Milánóban kedden szigorú dohányzásellenes rendeleteket léptettek életbe: egyebek között betiltották a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a parkokban, a sportlétesítményekben és a temetőkben.

Emellett nem lehet rágyújtani egy másik ember tízméteres körzetében. 2025 januárjától a tilalmat kiterjesztik a közterületek összes típusára.

A jogszabályt megszegőket 40-től 240 euróig (körülbelül 14 ezertől 86 ezer forintig) terjedő pénzbírsággal sújthatják.

A város plakátkampánnyal emlékezteti a dohányosokat azokra a helyekre, ahol a jövőben tilos rágyújtani.

Januártól az olajjal és biomasszával működő fűtésrendszerek beépítését is megtiltották. 2022 októberétől tilos lesz az olajfűtés használata. A fatüzelésű kemencéket használó pizzériáknak 2023-tól a legújabb környezetvédelmi standardokhoz kell igazodniuk.

A milánói ellenzék bírálta az intézkedéseket. Gianluca Comazzi, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) nevű jobbközép párt tagja kiemelte: a döntéseket a koronavírus-világjárvány kellős közepén hozták, miközben milliók szembesülnek példátlan gazdasági válsággal.

A milánói baloldal megmutatta, hogy „fényévekre van a polgárok valóságától és prioritásaitól” – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában