ismerték a hatóságok

2020.02.09. 08:08

Migráns tört be az francia ex-elnök barátnőjének lakásába

Algériai migráns tört be a volt francia köztársasági elnök, Francois Hollande barátnőjének párizsi lakásába január végén.

Julie Gayet színésznő maga jelentette be a betörést a hatóságoknak, a politikus pedig felkérte a személyes biztonsági főnökét, hogy segítsen a nyomozásban – számol be a V4NA.

A rendőrség végül pár nappal az incidens után elfogta az elkövetőt, aki egy 19 éves algériai férfi volt, ráadásul egyéb rablások miatt már ismert volt a hatóságok előtt. A nyomozás során kiderült, hogy a migráns előbb a bejárati ajtót akarta felveszíteni, de mivel ez nem sikerült neki az egyik első emeleti ablakot törte be és hatolt be az épületbe, amely viszont szinte teljesen üres volt, felújítás miatt.

A migránst már korábban ki akarták toloncolni Franciaországból, azonban a döntést felülbírálták, most viszont nagy valószínűséggel nem ússza meg a deportálást.

Az incidens jól mutatja, hogy milyen veszélyeket rejt a migráció. A szocialista Hollande hivatali ideje alatt tört ki a migránsválság, és a politikus is bevándorláspárti volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában