Járvány

2020.09.12. 13:00

Mexikóban már több mint 70 ezren haltak meg a járványban

Mexikó a negyedik a ranglistán a világjárvány halálos áldozatainak számát tekintve az Egyesült Államok, Brazília és India után.

Átlépte a 70 ezret Mexikóban a Covid-19-betegségben elhunytak száma, csupán az elmúlt 24 órában 534-en haltak meg a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében – közölte a mexikói egészségügyi minisztérium szombaton.

Ezzel a közép-amerikai országban 70 183-ra emelkedett az új típusú koronavírus-járvány eddigi áldozatainak száma, túllicitálva a legborúlátóbb előrejelzéseket is. A helyi hatóságok eleinte 8 ezerre becsülték a világjárvány várható halálos áldozatainak számát, majd a fertőzöttek számának meredek emelkedése nyomán felvázolt „katasztrófa-forgatókönyvben” 60 ezerre növelték azt.

Mexikó a negyedik a ranglistán a világjárvány halálos áldozatainak számát tekintve az Egyesült Államok, Brazília és India után. A közép-amerikai országban eddig több mint 658 ezren kapták el a vírust.

Március vége óta korlátozó intézkedések vannak érvényben Mexikóban. Bizonyos gazdasági területeken június óta újraindult a termelés, de az iskolák továbbra is zárva vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában