vége

2020.03.03. 11:59

Megszűnik Vas megyében a Jobbik

Sajnos mára a Jobbik vezetésében a diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá – írta Rába Kálmán, a Jobbik egykori megyei elnöke.

A megszűnést a párt megyei és kőszegi önkormányzati képviselője, a Jobbik Kőszegi Alapszervezetének elnöke jelentette be – számol be a vaol.hu.

Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az országos elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink – jelentette be a Facebookon Rába Kálmán, a Jobbik egykori megyei elnöke.

Rába Kálmán indoklásában azt írta: Sajnos mára a Jobbik vezetésében a diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá, ahol a kritikai vélemények elnyomása a mindennapok része.

„Jakab Péter pártelnök egy érdemelvű párt jövőképéről beszélt, ezzel szemben olyan emberektől vált meg a vezetés, akik évtizedes lelkiismeretes munkát végeztek egykori pártjukban, helyükre pedig más pártoktól vagy baráti körből érkezőket emeltek ki minden lehetséges posztra. A frissen kinevezett vezetők között vannak olyanok is, akik sajtóértesülések szerint akár bűncselekménnyel is vádolhatók. Ilyen vezetőkkel és szemlélettel mi nem kívánunk tovább dolgozni!” – írta Rába.

A hosszú posztból az is kiderül, hogy egyesületi keretek között folytatják a politizálást.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bana Tibor országgyűlési képviselő tegnap videóüzenetben jelentette be, hogy kilép a pártból.

Tagadja a vasi alapszervezetek megszűnését a regionális igazgató

Továbbra is vannak működő Jobbik-alapszervezetek Vasban, nem szűnt meg a párt a megyében – állítja Balassa Péter, a Jobbik március elsejétől kinevezett Vas és Zala megyei regionális pártigazgatója, aki szerdán közleményben reagált Rába Kálmán és más vasi jobbikos vezetők bejelentésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában