büntetés

2019.02.11. 10:52

Megszületett a végső ítélet a kollégáit mérgező ápolónő ügyében

A nő többször is pszichiátriai gyógyszereket tett mások italába.

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2019. február 8-án kihirdetett ítéletével bírálta felül a Pécsi Járásbíróság 2018. október 2. napján kihirdetett ítéletét,

a másodfokú döntés alapján a bíróság a vádlottat öt rendbeli foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntette miatt 2 év börtönre és 5 évi nővéri, ápolónői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette és a próbaidő tartalmára pártfogó felügyeletét rendelte el – írja a bama.hu.

Emellett a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt beszámítani rendelte a kiszabott szabadságvesztés tartamába, annak végrehajtása esetén és a terheltet az eljárás során összesen felmerült 4.056.965 forint bűnügyi költségből 1.000.000 forint megfizetésére kötelezte.

A terhelt nő 2015. november 1-től dolgozott ápolónőként a PTE Klinikai Központ Neurorehabilitációs Központ Súlyos Agysérültek Rehabilitációs Osztályán. 2016 tavaszától kezdődően az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, annak értekében, hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz. A nő mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette és ezzel kollégáinak egészségsértést okozott, figyelemmel arra, hogy a vádlott által adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság érzés, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullét alakult ki. A terhelt által okozott negatív változások órákon, illetve pár napon belül megszűntek.

A terhelt a cselekményét a foglalkozása szabályainak megsértésével, közvetlen munkatársai sérelmére követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában