megállapodás

2018.10.01. 09:23

Megkezdte aknamentesítését a két Korea

Megkezdődődött a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet aknamentesítése, ahogy azt a két ország vezetői szeptemberi phenjani csúcstalálkozójukon elhatározták – jelentette be a dél-koreai védelmi minisztérium hétfőn.

Az előreláthatóan húsz napig tartó munkát az észak és a dél-koreai katonaság a közösen ellenőrzött biztonsági zóna Panmindzson határfalujában kezdte meg. Ezalatt a két ország tárgyalásokat folytat a katonai egységek további feladatairól – jelentette a Yonhap hírügynökség, és hozzátette, jövőre Szöul és Phenjan ugyanitt az 1950-53-as koreai háborúval kapcsolatos ásatásokba kezd majd.

No Kvang Csol észak-koreai és Szong Jong Mu dél-koreai védelmi miniszter a szeptemberi csúcstalálkozón átfogó katonai megállapodást írt alá továbbá a feszültségek csökkentéséről, valamint arról, hogy elejét vegyék a véletlen katonai incidenseknek. A dokumentum szerint a két Korea decemberig 11 őrhelyet számol fel a demilitarizált zónában, s repüléstilalmi övezetet hoznak létre a demarkációs vonal mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában