merénylet

2019.11.12. 14:56

Maró anyaggal sebesített meg óvodásokat egy ámokfutó Kínában

Több mint ötven gyermek szenvedett égési sérüléseket.

Több mint ötven gyermek szenvedett égési sérüléseket a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban, miután egy férfi maró anyaggal fújta le őket – adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap online változata.

A rendőrség a támadás után mintegy 40 perccel vette őrizetbe a 23 éves férfit, aki az óvoda falán átmászva jutott be a gyerekek közé, majd nátrium-hidroxid-oldattal fújta le őket és az óvoda ott lévő munkatársait – áll Kajjüan város kormányzatának nyilatkozatában, amely szerint

51 gyermeket és három felvigyázójukat kellett kórházba szállítani sérüléseik miatt.

Életveszélyes sérülést senki sem szenvedett, de a támadás két áldozatát súlyos égési sérülésekkel kezelik.

A helyi kormányzat szerint a támadó az interneten vásárolta a maró lúgos oldatot, s tettének oka az előzetes nyomozás szerint a „társadalom elleni bosszú” volt.

Az elmúlt években Kínában több esetben váltak támadások célpontjává óvodák vagy általános iskolák.

Szeptemberben egy 40 éves férfit vettek őrizetbe, miután a közép-kínai Hupej tartományban késsel támadt egy általános iskola diákjaira, nyolc gyermek halálát okozva és további kettőt megsebesítve. Április elején pedig a szintén közép-kínai Honan tartományban tartóztattak le egy óvónőt, aki a gyanú szerint mérget kevert a gyermekeknek kínált kásába, aminek következtében 23 gyermek szorult kórházi ellátásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában