Ország-világ

2020.07.13. 17:05

Már csaknem 400 ezren kitöltötték a nemzeti konzultációs kérdőívet

Rendkívül nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, és bár még messze a feladási határidő, de a hétfő reggeli összesítés alapján már 396 ezren kitöltötték a kérdőívet – jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba egy parlamenti napirend előtti kérdésre adott válaszában úgy fogalmazott: mindez azt bizonyítja, hogy aktuális, fontos és mindannyiunk életét érintő kérdésekről van szó, amikről érdemes véleményét mondani. A koronavírus-járvány alatt Magyarország az egyik legjobban és legeredményesebben védekező ország és a kormány szeretné, ha ez így is maradna, ezért a vírust a határokon kívül kell tartani – szögezte le a politikus.

Emlékeztetett, hogy a kabinet emiatt beutazási korlátozásokról döntött, és három, vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja az országokat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultációban világos képet ad majd arról, hogy melyek a magyarok által leginkább támogatott intézkedések.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy az ellenzék azonban újra és újra „torpedózza a konzultációt”. A hírek szerint kiveszik a kérdőíveket a postaládákból, máshol levágják azokról a személyes adatokat. A Momentum obszcén tartalmakat firkál az ívekre, miközben súlyos kérdőjelek vannak akörül, hogy a független Hadházy Ákos hogyan kezeli a személyes adatokat – sorolta problémáit.

A politikus közölte, nem értik, hogy a baloldali pártok miért akarják akadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket a járványról, a járvány elleni küzdelemről. Ha a védelmi összefogáshoz nem tudtak semmit hozzátenni, legalább a párbeszédet ne akadályozzák – kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában