Kormánypárti győzelem született

2020.01.27. 09:13

A polgárokkal együtt építi tovább a várost Győr új polgármestere

A Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 56,14 százalékát szerezte meg.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint.

A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján a kormánypárti jelölt a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). A 96 győri szavazókörből 95-ben végzett az első helyen.

Egyeztetnek az emberekkel

A frissen megválasztott polgármester az M1 műsorában vasárnap este elmondta: a választás fő kérdése volt, hogy az emberek megértik-e a kampányt, azt, hogy nyitott várost tervez és együtt akarja továbbépíteni Győr városát, vagy pedig bástyát képez az ellenzék Győrben azért, hogy a kormánnyal csatározzon. Kemény, problémamegoldó kampányon vagyunk túl – tette hozzá Dézsi Csaba András.

Emlékeztetett arra, hogy Győrben a 15 fős testület több mint 2/3-át teszi ki a Fidesz KDNP frakciója, célszerű, hogy a polgármester is ebben a konstrukcióban dolgozzon.

Elmondta:

kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.

Dézsi Csaba András szerint volt tétje a választásnak, nem lehet megelégedni az elért eredményekkel. Jelezte: abban hisz, hogy a munkát csinálni kell, célja, hogy felpörgessék az ügyintézést a városházán.

Sok ezerrel kevesebb ellenzéki szavazat

Az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).

Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.

A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt.

Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.

Borítókép: Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje magabiztos győzelmet aratott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában