dráma

2018.06.28. 22:27

Lövöldözés történt egy marylandi lap szerkesztőségében, több halott

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

Police respond to a shooting in Annapolis, Maryland, June 28, 2018. Several people were feared killed Thursday in a shooting at the building that houses the Capital Gazette, a daily newspaper published in Annapolis, a historic city an hour east of Washington. A reporter for the Capital Gazette, Phil Davis, tweeted that a "gunman shot through the glass door to the office and opened fire on multiple employees." He said several people were killed."There is nothing more terrifying than hearing multiple people get shot while you're under your desk and then hear the gunman reload," Davis said. / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Fotó: AFP

Többen életüket vesztették egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében – jelentette az amerikai sajtó.

A legfrissebb adatok szerint öten vesztették életüket, huszonketten megsebesültek, a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak.

Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak – írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja.

További részletek egyelőre nem ismertek.

Teljesen meg voltam rökönyödve, amikor meghallottam az annapolisi tragédia hírét – írta Larry Hogan marylandi kormányzó Twitter-üzenetben.

A rendőrség sajtójelentések szerint evakuálta az újság székhelyéül szolgáló épületet, s felszólította a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában