Járvány

2020.03.25. 21:24

Lejárnak a járvány elleni intézkedések, de a kormány megtalálta a megoldást (videó)

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár az ellenzék együttműködése híján, de mint arról Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszámolt, a kormány megtalálta a megoldást, amit pedig csütörtökön a délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fog ismertetni.

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár. Holnap estig jogi megoldást kell találni, annak megakadályozására, hogy román vendégmunkások tízezrei rázúduljanak az osztrák-magyar határra, vissza kelljen kinyitni az iskolákat, újra fizetni kelljen a törlesztőket – írja a Hír TV.

Szerda délelőtt európai uniós, illetve délután kormányülés is volt, illetve kezdődik a koronavírus elleni védekezésért létrehozott akciócsoportok ülése – hívta fel rá a figyelmet Kovács Zoltán a tévécsatorna Magyarország élőben című műsorában. Itt – az államtitkár közlése szerint – áttekintették és áttekintik jogi megoldásokat. A politikus kiemelte,

a magyar baloldali ellenzék gyakorlatilag megtagadta az együttműködést a koronavírus elleni védekezésben.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy a magyar alkotmányosság keretein belül lesz-e jogi lehetőség Kovács Zoltán elmondta, a magyar alkotmányosság nagyon jól definiált és egy olyan új alaptörvény van, ami minden olyan esetet és keretet rögzített, amelyben intézkedéseket lehet hozni.

Egy dolog kiderült, a baloldali ellenzékre nem lehet számítani a vírus elleni védekezésben, felelőtlenséget mutattak, akkor, amikor az összefogásnak lett volna ideje

– tette hozzá.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, a kormány megtalálta a megoldásokat és Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón 10 órától elmondja, hogy miként lehet áthidalni azt az időszakot, amíg a törvényi felhatalmazása a kormánynak a különleges jogrend folytatására, illetve a védekezés hatékony folytatására meglesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában