gyilkosság

2020.06.05. 21:41

Legalább 21 emberrel végeztek terroristák Nigériában

A térséget terrorizáló fegyveres banditák megtámadták az egyik települést, hogy háziállatokat raboljanak el.

Nigéria északnyugati részében terrorista fegyveresek megöltek legalább 21 embert – közölte a helyi rendőrség pénteken.

A bűncselekményt Zamfara államban követték el a térséget terrorizáló fegyveres banditák, akik megtámadták az egyik települést, hogy háziállatokat raboljanak el. Akkor 15 falusit gyilkoltak meg, majd a temetésükön hat másikat.

A nigériai hadsereg rendszeres légitámadásokkal veszi fel velük a harcot, de a katonák tartós jelenléte híján nem sok sikerrel, ezért a helyi politikusok önvédelmi milíciák szervezésére biztatják a lakosokat.

A múlt héten a szomszédos Sokoto államban közel száz embert gyilkoltak meg terroristák. A lakosság által banditáknak nevezett fegyveresek 2011 óta nyolcezer embert öltek meg az országrészben, ahonnan 200 ezren menekültek el az erőszak elől.

A banditák egyelőre nem mutatnak ideológiai elkötelezettséget, de a Nemzetközi Válságcsoport szerint Nigéria északnyugati része a különféle szélsőséges mozgalmak terepévé válhat. A szomszédos országokban működik a Boko Haram dzsihadista csoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában