Ország-világ

2020.11.27. 11:18

Zacher Gábor, Müller Cecília és Csókay András nevében hamis szereket kínálnak egyesek (videó)

Véget ért a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója.

Több százan szegték meg a maszkviselési szabályokat

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy csütörtökön 235-en szegték meg a maszkviselési szabályokat. 86 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A tömegközlekedési eszközökön 11, az üzletekbe 38 személlyel szemben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt. Egy üzletet zártak be csütörtökön – idézte az Origo.

Az üzlet vezetője eddig sem, és ezután sem fog maszkot viselni

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Tatabányán egy épületgépészeti szakáruházat a maszkviselési szabályok megszegése miatt 10 napra zárták be. Az üzletvezető itt kijelentette, hogy eddig sem, és a jövőben sem fog maszkot viselni. November 4-e óta 6786 rendőri intézkedés volt a kijárási szabályok megszegése miatt.

Mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket

Galgóczi Ágnes, a NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy a védelmi intézkedéseket mindenki tartsa be, hogy a járványt lassítsuk. 1988 óta a Magyar Vöröskereszt a mai nap a véradók napja. Nagyon fontos, hogy a véradás folyamatos legyen – tette hozzá. Kiemelte a vérplazma adás fontosságát.

Senki ne dőljön be a hamis szereknek

Zacher Gábor, Müller Cecília és Csókay András nevében hamis szereket kínálnak egyesek, senki ne üljön fel a csalásnak – mondta Galgóczi.

100 év feletti gyógyult is van

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy volt olyan 100 év fölötti személy, aki meggyógyult a koronavírus fertőzésből, tehát egyáltalán nem ritka, hogy idős korban is fel lehet gyógyulni a betegségből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában