álláspont

2021.06.18. 06:27

Kovács Zoltán: nem tűrjük a pedofilokat, a gyermek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülő joga

Ha a gyermekeink védelméről van szó, nem kérdés: zéró tolerancia van érvényben a pedofilokkal szemben, a gyermekek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülő joga – írta az euronews hírportálon megjelent véleménycikkében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

Kondoros, 2020. szeptember 19. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkár beszédet mond az Ybl Miklós tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Jézus szíve-kápolna újraszentelésén a kondorosi Batthyány-Geist-kastély kertjében 2020. szeptember 19-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország sok elismerést zsebelt be családbarát politikája miatt, amely egyre több házasságot és gyermekszületést eredményezett.

Ugyanakkor a magyar családpolitika nem mindenhol aratott osztatlant tetszést. Most a pedofilokat büntető és a gyermekeket védelmező új törvény miatt verik félre a harangokat Európában – mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán idézte Orbán Viktor miniszterelnök legújabb szamizdatját, amelyben a kormányfő azt írta: a véleményhegemóniára törekvő liberálisok összefogtak Magyarország ellen, és elferdítették a törvény szellemét és betűjét, amelynek lényege a gyermekek védelme.

Az államtitkár aláhúzta: fontos megnézni a tényeket a jelenlegi helyzetben. Kiemelte:

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

Az alaptörvény kilencedik módosítása pedig rögzíti a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, valamint biztosítja, hogy a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessen.

„A parlament ugyanebben a szellemben kedden elfogadott egy új törvényt, amely tovább erősíti a gyermekek védelmét” – mutatott rá Kovács Zoltán. „Ahogy vártuk, a liberális gondolatrendőrség azonnal erőteljes tűz alá vette a törvényt” – tette hozzá.

Aláhúzta: a jogszabály jó okkal tiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését kiskorúak számára.

„Úgy gondoljuk, meg kell védenünk gyermekeink szexuális fejlődését”

– írta.

„Egyúttal hiszünk benne, hogy bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében”

– fűzte hozzá.

Ahogy azt Orbán Viktor is jelezte, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat – hangoztatta Kovács Zoltán.

Azt pedig a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvénynek köszönhetően szigorúbb büntetések vonatkoznak a szexuális bűncselekmények elkövetőire, és a gyermekek további védelme érdekében létrejön a pedofil bűnelkövetők jegyzéke – mutatott rá.

Az államtitkár kiemelte:

a törvény nem hoz újdonságot, csak fokozza egy sérülékeny csoport védelmét, ráadásul nem szól bele a 18 év fölöttiek életébe és szexuális gyakorlatába.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazta: az Európa jövőéért – a gyermekekért – zajló vita elkezdődött, és Magyarország kész megvédeni álláspontját – emlékeztetett Kovács Zoltán.

Borítókép: Kovács Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában