nem adjuk fel identitásunkat

2018.11.08. 23:30

Kovács Zoltán: Nem akarjuk a liberálisok útját járni

Magyarország nem azt teszi, hogy beáll a sorba, amit a liberálisok kijelöltek, hanem megpróbálja a saját útját járni, identitását nem feladni, hanem inkább az eredeti értékeihez ragaszkodni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyarország Élőben című műsorban a Hír TV-n.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban azt mondta, hogy erős nemzetek nélkül nincs sikeres Európa, míg Angela Merkel német kancellár ugyanezen a kongresszuson úgy nyilatkozott, hogy a nacionalizmus háborúhoz vezet.

„A nacionalizmus nem egy rossz szó – véli Kovács. – Ez annak a leírása, hogy Európában nemzetek vannak, és aki megpróbálja ezt tagdni, rosszként beállítani, az biztosan tévúton van.”

A kormányszóvivő szerint „az Európai Uniónak mindig is a sajátossága, ha úgy tetszik a lelke, lényege volt, hogy nemzetállamokból tevődött össze”.

„Nem azt tesszük, hogy beállunk abba a sorba, amit a liberálisok állítottak fel vagy jelöltek ki, és feladjuk a saját identitásunkat, hanem leginkább az eredeti értékeinkhez és célkitűzéseinkhez szeretnénk visszatérni” – nyilatkozta a műsorban Kovács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában