Járvány

2020.04.17. 17:17

Kovács Zoltán: lépésről lépésre haladunk, de folyton támad minket az ellenzék

A kormány a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezi meg a lépéseket a vírus elleni védekezésben – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki videoüzenetében.

Budapest, 2019. augusztus 15. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára, az augusztus 20-ai ünnep biztonságos lebonyolításáért felelõs operatív törzs vezetõje sajtótájékoztatót tart az Igazságügyi Minisztérium teraszán 2019. augusztus 15-én. Az operatív törzs elfogadta a biztosítási tervet és valamennyi szervezet és szolgálat elkészült saját feladataival, felkészült arra, hogy augusztus 17-e estétõl, augusztus 18-tól kitelepüljenek az egyes helyszínekre. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Kovács Zoltán a kormány közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében annak apropóján, hogy három hét telt el azóta, hogy az Országgyűlés megszavazta a koronavírus elleni törvényt, azt mondta,

a törvény megadja a kereteket, amelyek hatékonnyá tehetik a vírus terjedése elleni fellépést és védekezést.

A törvény elfogadása lehetőséget kínált volna az ellenzék számára is, hogy kivegye a részét és részesévé váljon ennek az erőfeszítésnek, de ők ezt megtagadták, más utat választottak – tette hozzá az államtitkár.

Megjegyezte: az elmúlt három hét azt is bebizonyította, hogy az együttműködés helyett

„gyakorlatilag minden egyes lépésünket, tervünket, intézkedésünket támadják, megpróbálják ellehetetleníteni”.

Kovács Zoltán kiemelte: nemcsak az ellenzéki pártok teszik ezt, hanem „a magát ellenzékinek való sajtó” is. „Ezzel kell küzdenünk nap mint nap,

együttműködés és összefogás helyett a kormányzati munka, az operatív törzs által hozott döntések, megtervezett lépések folyamatos kritikáját és ellehetetlenítését tapasztaljuk”

- tette hozzá.

Nekünk ettől függetlenül az a feladatunk, hogy továbbra is szisztematikusan, lépésről lépésre, a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezzük meg lépéseinket a vírus elleni védekezésben – fogalmazott. Példaként említette a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, a polgármesterek számára a hétvégére és ünnepnapokra adott mozgásteret a kijárási korlátozással kapcsolatban, vagy az érettségire vonatkozó új szabályokat.

Az államtitkár azt kérte, az emberek figyeljék a kormány munkáját és tartsák be azokat a kéréseket és szabályokat, amiket az operatív törzs javaslatára a kormány meghozott. Legyenek részesei annak az erőfeszítésnek, amellyel tovább lassíthatjuk a vírus terjedését! – hívta fel az embereket Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában