Ország-világ

2020.11.13. 20:11

Kovács Zoltán: Jourová és Reynders aláássák az Európai Bizottság hírnevét

A két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

European Commissioner for Values and Transparency Vera Jourova (L) and European Commissioner for Justice Didier Reynders address media representatives at a press conference on the New Agenda for Consumers at EU headquarters in Brussels on November 13, 2020. (Photo by Virginia Mayo / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: Virginia Mayo

Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosok az ideológiai meggyőződésük alapján végzik munkájukat, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-üzenetében pénteken.

Úgy fogalmazott, Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez.

Közölte: a biztos a magyar sajtószabadságról semmit sem tud, és hazudik, mert Soros György pénzeli.

Kovács Zoltán szerint Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején.

Kiemelte: a két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét.

Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását – zárta üzenetét Kovács Zoltán.

Didier Reynders pénteken Brüsszelben azt mondta: ahogy minden tagország esetében, Magyarország számára is fontos, hogy a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széleskörű vita előzze meg.

A magyar alaptörvény módosítására vonatkozó javaslattal összefüggésben megjegyezte: noha ez tagállami hatáskörbe tartozik, a tagországoknak tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeiket és a hatályos uniós jogszabályokat.

Vera Jourová kijelentette: a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok merülnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában