Ország-világ

2020.06.23. 09:21

Koronavírussal fertőzött anyuka szült a Semmelweis Egyetemen

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak.

Az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára – amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen. Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett, az asszonyt a többi betegtől elkülönítve kezelték.

A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál. A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában