Az OH feljelentést tett

2019.05.08. 16:05

Kiszivároghattak a történelemérettségi témái

Egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

Az Oktatási Hivatal (OH) büntetőfeljelentést tett a szerdai történelemérettségi ügyében ismeretlen tettes ellen.

A hivatal szerdai közleménye szerint május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után az OH-hoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.

Több diák állítása szerint ez a kép

már kedd este elkezdett terjedni,

így voltak olyanok, akik már reggel nyolc óra előtt tudták, hogy Szent Istvánról, a sztálini propagandáról, a középkori uradalmakról és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

Az Oktatási Hivatal szerda reggeli közleménye szerint történelemből középszinten 1235 helyszínen 67 025 vizsgázó (közülük 1903-an angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 125 helyszínen 5831 vizsgázó (közülük 127-en angol, francia, német, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven) tett érettségit.

A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amely alapján el is rendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában