Drogháború

2018.01.15. 06:21

Kilenc holttestre bukkantak egy teherautóban Mexikóban

Rivális bandák leszámolása történhetett – közölte vasárnap a mexikói Veracruz állam kormányzója.

Miguel Angel azt mondta, hogy a Xalapa településen talált halottak többségükben egy kábítószerbanda tagjai voltak, amit a testükön talált tetoválások alapján derítettek ki.

Korábban a hatóságok már találtak egy holttestet. A férfi feltehetően a fogva tartóitól történt szökés közben halt meg. A kormányzó szerint nyilvánvaló, hogy később bűnözök közötti összecsapás történt.

A különböző drogbandák közötti leszámolásokban tavaly különösen sokan haltak meg az észak-amerikai országban, elsősorban Veracruz államban. Tavaly novemberben, az előző év, 2016 hasonló időszakához képest 35 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma. Mexikóban tavaly 12 újságírót is meggyilkoltak, közülük négyet Veracruz államban.

A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) sajtószervezet egy jelentése szerint Mexikó a világ legveszélyesebb helye az újságírók számára Szíria mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában