konfliktus

2018.07.26. 23:39

Késsel támadt egy palesztin egy ciszjordániai telep lakóira

A hadsereg közleménye szerint a három sebesültet egy jeruzsálemi kórházba szállították.

Késsel támadt egy palesztin csütörtökön éjjel Givat-Benjamín ciszjordániai zsidó telep lakóira és hármat megsebesített. A támadót agyonlőtték.

Egy terrorista beszivárgott a telepre és megkéselt három polgárt. A terroristát lelőtték – közölte a hadsereg. Az izraeli média szerint a merénylőt egy civil lőtte le, a helyi polgári védelem egyik tagja.

A hadsereg közleménye szerint a három sebesültet egy jeruzsálemi kórházba szállították. Közülük egy állapota válságos, egyé pedig súlyos. A harmadik megtámadott csak könnyebben sérült meg.

Az utóbbi két évben Izraelben jó pár palesztin támadás történt, főként késsel követették el őket, számuk ugyanakkor épp az utóbbi hónapokban gyérült, amikoris kiélezettebbé vált az izraeli-palesztin viszony.

A Gázai övezet határánál palesztinok heti rendszerességgel tüntetnek, és a demonstrációk során izraeli határvédők már legalább 140 palesztint lőttek le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában