támadás

2017.10.21. 11:05

Késelés történt Müchenben, többen megsérültek

A támadó legalább 4 embert megsebesített, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök már elfogták a pszichésen zavart férfit.

A rendőrség a támadás után nagy erőkkel kereste a helyszínről elmenekült 33 éves férfit, akit hamarosan el is fogtak, de indítéka egyelőre ismeretlen, ám a hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

Mi lehet az indíték?

Hubertus Andrae, a rendőrség müncheni parancsnoka sajtóértekezletén azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd – tette hozzá.

A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt – sebesített meg könnyebben.

A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár.

A támadó kerékpárral próbált elmenekülni a támadások után, de a rendőrség hamar elfogta. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt.

Münchenben komoly pánikot keltett a késes támadások híre.

Tavaly nyáron egy 18 éves ámokfutó kilenc embert lőtt agyon egy bevásárlóközpontban, mielőtt magával is végzett volna. Az akkori támadásnak további 35 sebesültje volt.

Borítókép: MTI/AP/Andreas Gebert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában