Ország-világ

2020.07.09. 18:18

Kásler Miklós: a koronavírus-fertőzésre változatlanul oda kell figyelnünk

A koronavírus-fertőzések megelőzésére ma is oda kell figyelni, hiszen a szomszédos országokban ismét több a megbetegedés – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Budapest, 2020. július 9. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond a Szent Imre Kórház Köszönet a hõsöknek! elnevezésû ünnepséggel egybekötött megemlékezésén Budapesten, a kórház Tétényi úti belsõ parkjában 2020. július 9-én. Balról Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház fõigazgatója, országos kórházfõparancsnok-helyettes. Az eseményen az egészségügyi dolgozók elismerése mellett a koronavírus-járványban elhunyt állampolgárok emléke elõtt tisztelegtek. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kásler Miklós a Szent Imre kórház Köszönet a hősöknek! címmel tartott ünnepségén azt mondta: a járványt még mindig komolyan kell venni, megfelelő gyógyszer és terápia nélkül „most is csak azzal rendelkezünk, amivel eddig”: a járványügyi intézkedésekkel, a magyar egészségügy helytállásával, a Semmelweis Ignáctól megörökölt lelkiismeretességgel, a nemzeti fegyelemmel, összetartással, szolidaritással és „józan ésszel”.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország időben és határozott intézkedésekkel reagált a járvány megelőzésére.

A járványügyi védekezés során a legrosszabb forgatókönyvre készültek, és az, hogy a járvány nem így alakult, a gyors intézkedéseknek volt köszönhető

- mondta.

A miniszter az ünnepségen megköszönte az egészségügyi dolgozók helytállását.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes beszédében azt mondta, a magyar egészségügyi dolgozók olyan helyzetben álltak helyt, amelyre az egész világon senki nem volt felkészülve.

Mint mondta, az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülése jelentősen javult a járvány alatt, és bízik abban, hogy ez így is marad, hiszen a kezdetektől érezhető volt az emberek hálája.

Hozzátette: az ország kórházait járva úgy látta, a dolgozók mindenütt óriási odaadással és lelkesedéssel végezték munkájukat, sokszor a saját életüket is kockára téve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában