autóipar

2018.12.17. 09:49

Kártérítést követelne a Volkswagentől egy német tartomány

Hasonló lépést fontolgat Észak-Rajna-Vesztfália tartomány is a dízelautók gyártói ellen.

Kártérítési pert tervez indítani a Volkswagen ellen a dízelautók értékvesztése miatt Baden-Württemberg tartomány a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hétfői számában megjelent beszámoló szerint.

A lap tudomása szerint a tartományi kormányzat „szándékos és rosszhiszemű károkozásnak” tekinti a dízeljárművek emissziós értékeinek manipulálását. A tartományi kormányzat már tett javaslatot peren kívüli megállapodásra a Volkswagennek, amit a konszern a törvényes határidőn belül nem fogadott el. Edith Sitzmann tartományi pénzügyminiszter a lap értesülése szerint a héten kedden terjeszti a kabinet elé intézkedési javaslatát, amelyben kártérítési igénnyel kívánnak fellépni a tartományi kormányzat által – például a rendőrség számára – vásárolt vagy lízingelt dízeljárművek után.

A tartományi kormányzat „költségvetési kötelességének” tekinti bevételei időbeni biztosítását – idézi a FAZ a tartományi pénzügyminisztérium szóvivőjét.

A FAZ megkeresésére a Volkswagen szóvivője közölte, hogy „nincs tudomásunk ellenünk indított perről”.

Hasonló lépést fontolgat Észak-Rajna-Vesztfália tartomány is a dízelautók gyártói ellen. A Rheinische Post lapnak adott interjúban Peter Biesenbach tartományi igazságügyi miniszter jelezte, hogy vizsgálják egy kártérítési kereset indításának lehetőségét a tartomány birtokában lévő több ezer dízeljármű gyártója ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában