dróton rángatva

2019.10.13. 09:40

Karácsony Gergely alkalmatlansága bizonyított tény

Csőd, napi egymilliós parkolási veszteség, beteljesületlen pályázatok, vesztegetés, zsarolás, szocialista irányítás – ezeket tudja felmutatni, mint polgármester.

Budapest, 2019. február 20. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városháza dísztermében 2019. február 20-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Karácsony már bizonyított. Csőd, napi egymilliós parkolási veszteség, beteljesületlen pályázatok, vesztegetés, zsarolás, szocialista irányítás. Alkalmatlansága eredményeként ezeket tudja felmutatni Karácsony Gergely, mint polgármester. Igen, rá bízná a fővárost az ellenzék – írja az Origo elemzése.

Zuglót a csőd szélére juttatta

Karácsony Gergely polgármestersége alatt Zugló pénzügyileg megsemmisült – olvasható a portál cikkében. Dokumentumok és képviselő-testületi anyagok is bizonyítják, hogy 2 milliárdos hitel tartja életben a kerületet. Példátlan módon adósságrendezési eljárás indult a kerület ellen.

Az önkormányzat rengeteg kifizetetlen számlát tol maga előtt, mindennapos, hogy nem fizetik ki a megrendelt munkákat, szolgáltatásokat, és tartoznak mindenki felé. A külső beszállítók kifizetetlen számlái is halomban állnak a városházán

– idézi fel a tényeket az írás.

Titokzatos fekete lyuk nyeli el a zuglói parkolási pénzeket

Hónapok óta ismert, még sincs rá semmilyen magyarázat, hogy vajon mi az oka annak, hogy egyedül Zuglóban veszteséges a parkolás. Más kerületekben a parkolás az önkormányzat egyik legfőbb bevételi forrása, Karácsonyéknál úgy állították fel a rendszert, hogy a pénz nem bejön az önkormányzatnak, hanem kimegy onnan.

Egy parkolóautomata fenntartására tízszer annyit költenek, mint más kerületek. Mindez napi egymillió forintos kárt okoz a kerületieknek.

Titokzatos fekete lyuk nyeli el a zuglói parkolási pénzeket, amelyekről Karácsony Gergely hónapok óta nem hajlandó színt vallani – fogalmaz az Origo cikke. Arról nem beszélve, hogy a botrány kirobbanásakor a képviselő-testület bár megszavazta, hogy a helyzet rendezéséig legyen ingyenes a parkolás a lakosságnak, de Karácsony Gergely ezt hónapok óta nem hajtja végre.

Karácsony csak báb, aki hagyja magát dróton rángatni

Karácsony Gergelyt láthatóan még a saját oldalán is mindenki dróton rángathatónak, gyengének tartja.

Az embernek az az érzése, hogy ő csak a kirakatba tett szépfiú, akit azért tartanak, hogy mások nyugodtan bizniszezhessenek.

Ez igaz Zuglóban, és azon túl is.

A kerületben közismert, hogy Zugló valódi ura a szocialista Tóth Csaba – állapítja meg az Origo cikke.

A portál szerint az ő pénzügyi felségterülete Zugló, Tóth Csaba pedig Karácsonyt kihasználja és sakkban tartja. Ez kiderült abból a kiszivárgott felvételből is, amelyen Karácsony maga mondja el, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, és Tóth Csaba többször megfenyegette őt és a családját, ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…), tudnék mesélni néhány sztorit – mondta akkor Karácsony.

Borítókép: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városháza dísztermében 2019. február 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában