milliós fogás

2018.04.04. 06:37

Kábítószert akart csempészni egy svájci nő

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy autóban elrejtve Röszkén.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, hogy a belépésre jelentkező nőt ellenőrző pénzügyőröknek gyanússá vált a jármű csomagtartójából áradó erős autóillatosító szaga, ezért a gépkocsi tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek.

Az autó hátsó ülésének lehajtható könyöklője mögött, a ragasztott plüss kárpitborítást leszerelve, festett csavarokkal rögzített lemezajtót találtak. Az ajtó mögött kialakított rejtekhelyről megközelítőleg 15 kilogramm növényi törmelék – a gyorsteszt szerint marihuána – került elő – tudatta az alezredes. Hozzátette: a drogszállítmány feketepiaci értéke körülbelül 28 millió forint.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 38 éves svájci állampolgár ellen, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában