Bocsánatkérés

2018.03.08. 09:34

Jobbik-átváltozás: ők már Bécs közbiztonságát is máshogy látják

A Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől – írta szerdai közleményében Lázár János videójára utalva Vona Gábor pártelnök. Jó tudni, hogy pártja 2016. januárjában még gázsprayket osztogatott a bécsi járókelőknek, hogy meg tudják védeni magukat az illegális bevándorlókkal szemben.

Közleményt adott ki a Jobbik elnöke Lázár János nagy port kavart Facebook-videója kapcsán. Ebben Vona Gábor a többi közt azt írta, „a Jobbik méltatlannak és az osztrák-magyar kapcsolatokra nézve károsnak tartja” a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este megjelent, azóta a Facebook által cenzúrázott, majd ismét publikált bécsi videóját. A kisfilm miatt a Jobbik elnöke egyúttal bocsánatot kért az osztrákoktól.

Mint írta, a Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, ő pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kér az osztrák emberektől.

A Pesti Srácok cikke viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a néppártosodás útjára térő Jobbik politikusai és szimpatizánsai kicsivel több mint két évvel ezelőtt még azért utaztak ki Bécsbe, hogy gázsprayket osztogassanak a járókelőknek.

A lap által felidézett, másfél éve készült interjúban Vona Gábor még rossz példának tekintette Bécset a muszlimok miatt. Az újságírónak arra a kérdésére, hogy mennyire kell félni az Európa összlakosságának 6-7 százalékát kitevő iszlám vallású emberektől, a Jobbik elnöke azt válaszolta:

„Ez főképp a nagyvárosokban van jelen egyébként, a vidéki falvakban, kisvárosokban ez a probléma jóval kisebb. De ha valaki jár Brüsszelben, Bécsben, Berlinben vagy más nyugati nagyvárosban az már láthatja, hogy a helyzet azon a határon van, ami nem biztos, hogy kezelhető. Szerintem van egy érzékeny határ, hogy egy többségi társadalom hány százaléknyi idegen kultúrájú személlyel tud együtt élni. Ha ez 10-15% fölé nő, akkor ez olyan irányt vesz, hogy elindul egyfajta versengés.”

Itt az újabb Lázár-videó!

Lázár János egyébként nemrég egy újabb videót osztott meg Facebook-oldalán, az alábbi felirattal: „A Bécsben készült videóm által keltett médiavisszhang után ajánlom mindenki figyelmébe az ORF2 osztrák csatorna ugyanarról a kerületről készített riportjának egy részletét. Helyiek mondják el azt, amit a videóban saját szemünkkel is láthattunk. (A videó alatt futó szöveg tartalmi összefoglaló).”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában