Fejlövés

2018.09.24. 06:24

Ismét életét vesztette egy tüntető palesztin a Gázai övezetnél

Lelőttek egy palesztin férfit az izraeli védelmi erők az izraeli határ menti, vasárnapi megmozduláson a Gáza övezetben  - közölte a gázai egészségügyi minisztérium, amit a zsidó állam hadserege is megerősített.

A gázai tárca közlése szerint a 21 éves Imád Istavit fejen lőtték a Gázavárostól keletre folytatott tüntetésen, ahol palesztin fiatalok – a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan – gumiabroncsokat égettek és kövekkel dobálták az izraeli határt védő fegyveres erőket. A megmozduláson húsz ember sebesült meg.

Az izraeli hadsereg közölte: több száz zavargó és tüntető gyűlt össze a határ mentén, égő gumiabroncsokat és petárdákat dobáltak a katonák irányába, akik „tömegoszlató módszerekkel”, a „standard eljárásoknak megfelelően” léptek fel a palesztin tömeg ellen.

Március vége óta szinte napi rendszerességgel zajlanak tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol a palesztinok az övezet blokádja és a palesztin területek megszállása ellen tiltakoznak. A palesztin hatóságok összesítése szerint mindeddig 183 palesztin vesztette életét és 19 ezren sebesültek meg a tüntetéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában