Gyógyítás

2018.01.18. 12:51

Hétszázmilliárdos egészségügyi forrásnövelést követelnek a Liberálisok

A Magyar Liberális Párt ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a ráfordítások így érnék el a GDP kilenc százalékát, vagyis az OECD-országok átlagát.

Bősz Anett arra hivatkozott, hogy a magyar kórházakban életveszélyesek az állapotok, egyes intézményekben „hadi egészségügy folyik”. Példaként említette, hogy vannak kórházak, ahol rozsdásak a lélegeztető gépek, sok varratot nem szabályos orvosi eszközzel zárnak le, ágyi poloskák, zuhanytálcákban hemzsegő lisztkukacok jellemzik a mindennapokat.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a forrásnöveléssel párhuzamosan a Liberálisok több biztosítós egészségügyi rendszert képzelnének el, amelybe magánbiztosítókat is bevonnának. A rendszert törvényi garanciákkal erősítenék meg, így sem az alap-, sem a betegjogok nem sérülnének. Az alapellátáshoz mindenkinek joga volna, ezen felül pedig sávosan emelkedő biztosításokat vezetnének be – ismertette Bősz Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában