Rendkívüli helyzet

2018.02.26. 08:56

Hétfő reggelre hótakaró fedte be Rómát (képek)

Sűrű havazásra ébredtek az örök város lakói a hét első napján: az éjszakától folyamatosan hulló hó teljesen megbénította a közlekedést.

Róma, 2018. február 26. Férfi áll a szakadó hóesésben a római Colosseum elõtt 2018. február 26-án. (MTI/AP/Alessandra Tarantino)

Éjszaka óta sűrűn havazik egész Közép-Olaszországban, erre már vasárnap kiadtak figyelmeztetést. Zárva tartanak az oktatási intézmények, és Rómában nagyon sokan a munkahelyükre sem indultak el. Az olasz fővárosban majdnem teljesen megbénult a tömegközlekedés, mert a takarítatlan utcákon a buszok nem tudnak haladni. Rómában utoljára 2016-ban esett hó, de ekkora havazás csak 2012-ben volt. A város lakosai – gyerekek és felnőttek egyaránt – minden nehézség ellenére ünnepelve csodálják a havazást.

Gyalogosok a szakadó hóesésben a vatikáni Szent Péter téren február 26-án. Forrás: MTI / AP / Alessandra Tarantino

A rendkívüli hideg miatti riasztás egészen szerdáig érvényes Olaszországban.

A közép-olaszországi földrengés sújtotta térségben mínusz 15 foknál is hidegebb éjszakákra számítanak, igaz, az Appenninekben jobban hozzászoktak a télhez.

Gyalogosok a szakadó hóesésben a római Colosseum előtt. Forrás: MTI / AP / Alessandra Tarantino

Hó alatt van Észak-Olaszország nagy része is. Több alpesi szakaszt lezártak a forgalom előtt.

Borítóképünkön férfi áll a szakadó hóesésben a római Colosseumnál.

Forrás: MTI /AP / Alessandra Tarantino

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában