Ország-világ

2021.04.06. 08:36

Hatásvadász videóban reklámozza magát az ellenzék

Gyurcsány Ferenc és az összellenzéki összefogás videóban üzente meg, hogy szerintük Orbán Viktor miniszterelnök hiába próbálja az ellenzékre hárítani a felelősséget – ahogyan Gyurcsány fogalmaz –, a kormány hozza meg a hibás döntéseket a járvány kezelésével kapcsolatban. Kunhalmi Ágnes (MSZP), Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter is beálltak Gyurcsány mögé: most együtt próbálják meggyőzni az embereket, hogy oltassák be magukat. Már nem számít nekik, mivel, csak oltassák be magukat, annak ellenére, hogy hónapokon keresztül épp az ellenkezőjét mondták és csak a nyugati vakcinákat erőltették.

Fekete-Győr András a videóban elmondja, hogy a kormány 2010 óta kivéreztette az egészségügyet, Szabó Tímea (Párbeszéd) pedig lesajnáló, kritizáló hangnemben rikácsolja, hogy a miniszterelnök felelős minden halálesetért. Kanász-Nagy Máté (LMP) luxuskiadásokról beszél, a Jobbik elnöke pedig szépen felmondja a házi feladatot: Jakab Péter Gyurcsánnyal egyetemben azt kéri a kormánytól, hogy mindenki kaphassa meg az oltást – írja a PestiSrácok.hu.

Úgy „hirdetik most az igét” arról, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, hogy közben korábban nyíltan hergelték az embereket, hogy ne oltassák be magukat, csak – ahogyan ők fogalmaztak – „biztonságos”, nyugati vakcinával.

Gyurcsány Ferenc a videó mellé írt, a már említett bejegyzésében úgy fogalmazott:

Az ellenzéki pártszövetség álláspontja egyértelmű: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást! – írja Gyurcsány, aki úgy tesz, mintha nem kapnának oltást az emberek, miközben húsvétkor is zajlott a vakcinák beadása. Majd egy kisebb vádaskodással folytatja: Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget. A valóságban a teljes felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt jutottunk oda, hogy mára már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, és hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt – mondja, majd azért még odaveti:

„Arra kérünk mindenkit, éljen a védőoltás adta lehetőséggel. Mi is beoltatjuk magukat!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában