tanulás helyett pénzt akarnak

2020.01.21. 13:00

Gyöngyöspatai ügy: üzletággá teszik az ilyen perek elindítását (videó)

A település háromszoros költségvetését állapította meg a bíróság kárpótlásul, Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint elgondolkodtató, hogy az ítélkező bírók felmérték-e a döntés gazdasági hatásait.

„Nagyon rossz irányba viszi az egész ügyet, ha ez csak a pénzről szól egy idő után azon szervezetek részéről, akik ezeket a pereket elindítják. Jól láthatjuk, hogy nem csak Gyöngyöspatán, hanem az ország más részein is adatokat kérnek, hogy kik és hányan voltak egyes osztályokban és egyfajta üzletággá teszik az ilyesfajta pereknek az elindítását, ahelyett, hogy a problémát próbálnánk megoldani, hogy mindenki számára azt a képzést megadjuk, ami neki utána az életben a boldogulás lehetőségét megadhatja” – mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában.

„A Debreceni Ítélőtábla lesöpörte a kormányzatnak azt a javaslatát, hogy talán tanulásban kellene kárpótolni ezeket a családokat. Nem érdekelte a bíróságot, most úgy tűnik, a családokat sem érdekli”

- reflektált az eseményekre Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Az ítéletből akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy él még az a Sólyom Lászlóhoz köthető szellemiség, amely nagyjából úgy foglalható össze, hogy az alkotmánybíróság elnökeként még azt mondta a személyi számmal kapcsolatos AB döntésnél, hogy egy-egy döntés gazdasági, esetleg szociológiai hatásaival egy bíró nem foglalkozhat” – fogalmazott Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

„Én ennek az általános elvnek a kritikusa vagyok, tekintettel arra, hogy, ha egy település háromszoros költségvetését állapítja meg egy bíróság, és itt most általánosságban, nem a konkrét ügyről beszélek, akkor azért az elgondolkodtató, hogy felmérték-e a gazdasági hatásait egy-egy döntésnek az ítélkező bírók” – tette hozzá Ifj. Lomnici Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában