Hála és megbecsülés

2020.01.16. 20:30

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése

„Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak”, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik – jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Facebook-oldalára feltöltött videójában azt mondta: januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is. Az átfogó ápolói béremelési program 2016-ban kezdődött, és a folyamatos emeléseknek köszönhetően

„2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének”.

Emellett a kormány a lakhatási körülményeken is javít. Csaknem 60 milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók – tette hozzá.

Százmilliárdok jutottak és jutnak fejlesztésre

Kiemelte: nem ez az egyetlen, egészségügyet érintő intézkedés. A kormány az elmúlt években országszerte több száz milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére és orvosieszköz-beszerzésre.

Jelenleg kidolgozás alatt van az az intézkedéscsomag, amelynek révén lehetőleg helyi vállalkozók bevonásával megújítanak minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés – fűzte hozzá.

„A kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll”

- szögezte le a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában