egyházak

2018.12.26. 10:19

Fischl Vilmos: nagy arányban nő a muszlimok száma

Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban nő – erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Elmondta, az iszlám vallás 632-ben alakult. Az azóta eltelt időszakban az iszlám „behozta” a kereszténységet, hiszen jelenleg nagyjából ugyanannyi keresztény él a világon, mint muszlim.

A lelkész szerint ezért fel kell tenni a kérdést, hogyan tudjuk keresztény identitásunkat megőrizni nemcsak Európában, hanem az egész világon.

Fischl Vilmos biztonságpolitikai szakértőként kiemelte: az iszlám egyértelműen egy békés vallás. Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

Beszélt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság Hungary helps programjáról is. Úgy értékelte, a Szíriában, Irakban, Nigériában zajló program egy jó kezdeményezés, amelyhez számos ország csatlakozott.

A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában