Ígéretek

2017.10.12. 18:39

A Fidesz szerint az MSZP becsapja a nyugdíjasokat

Az MSZP megint becsapja a nyugdíjasokat, ígérgetnek nekik, miközben kormányzásuk alatt elvettek egyhavi nyugdíjat, azt hagyták elértéktelenedni és nem fizettek nyugdíjprémiumot – reagált a nagyobbik kormánypárt az MTI-vel közölve csütörtökön Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatára.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke közölte: pártja előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségének megteremtésére szólítja fel a kormányt, és azt javasolja, hogy akár hatvanéves korban is el lehessen menni előrehozott öregségi nyugdíjba.

A Fidesz reagálásában azt írta, a baloldal háromszorosára emelte a gáz árát, megduplázta az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót vezetett be, vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni az idősekkel. Nem támogatták a rezsicsökkentést és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem – tették hozzá.

A Fidesz kormányzása óta azonban megőrzik, sőt növelik a nyugdíjak vásárlóértékét, a nyugdíjkiegészítést az éves inflációhoz igazítva novemberben visszamenőleg megkapják a nyugdíjasok. A gazdasági növekedésnek köszönhetően idén először nyugdíjprémium kifizetésére is lesz lehetőség – olvasható a közleményben.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatva reagált Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének nyilatkozatára is. Az ellenzéki politkus pártja kormányra kerülésének esetére kétpilléres nyugdíjrendszert, alapnyugdíj bevezetését és az inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelést ígért. A Fidesz ennek kapcsán felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK képviselői megszavazták, hogy elvegyenek egyhavi nyugdíjat az idősektől, és soha nem adtak nekik nyugdíjprémiumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában