Ország-világ

2021.02.10. 13:18

Fidesz: botrány botrányt követ a főváros háza táján

A kormánypárt szerint a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. láthatóan képtelen úgy lefolytatni egy közbeszerzési eljárást, hogy az ne hemzsegjen a szabálytalanságoktól.

A Fidesz szerint a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. láthatóan képtelen úgy lefolytatni egy közbeszerzési eljárást, hogy az ne hemzsegjen a szabálytalanságoktól.

A kormánypárt fővárosi szervezete arra a hírre reagált szerdai Facebook-bejegyzésében, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság a multifunkciós tehergépjárművek közbeszerzése kapcsán vétett szabálytalanságok miatt 5 millió forintos büntetés befizetésére kötelezte a társaságot.

A Fidesz azt írta, botrány botrányt követ a főváros háza táján.

Felidézték, hogy „a hírhedt reklámtender” miatt korábban 115+5 millió forint büntetés megfizetésére kötelezte a céget a Közbeszerzési Döntőbizottság. És akkor a Tüttő-féle botrányos buszbérlési tenderről, a tévesen árusított reptéri transzferbuszjegyekről és a reklámtender kapcsán végül elbukott közel egymilliárd forint bevételről ne is beszéljünk – fogalmaznak.

Feltették a kérdést: mennyi felesleges pénze van még a fővárosnak, amelyet jogszabályellenes tevékenysége miatt büntetésként fizet ki?

Elfogadhatatlannak értékelik, hogy a „sorozatos szakmai hibáknak” továbbra sincs felelőse.

„Budapest ennél tényleg többet érdemel!” – tartalmazza a Fidesz fővárosi szervezetnek Facebook-bejegyzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában