illegális bevándorlás

2017.10.21. 18:07

Fidesz: az LMP teljes mellszélességgel támogatja a Soros-tervet

Az LMP európai parlamenti képviselője ugyanis eddig minden ahhoz kapcsolódó döntést támogatott Brüsszelben.

Balatonfüred, 2017. október 18. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos beszédet mond a kétnapos Infotér konferencia nyitónapján a balatonfüredi Anna Grand Hotelben 2017. október 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Deutsch Tamás, a kormánypárt EP-képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, miközben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje nagy energiákkal próbál úgy tenni, mintha nem is ismernék a Soros-tervet, addig Meszerics Tamás, az ellenzéki párt EP-képviselője szavazataival támogatja annak megvalósulását.

A Fidesz politikusa azt mondta, nem kíván beleszólni az LMP belső ügyeibe, de határozottan arra kéri Szél Bernadettet, kérdezze meg párttársát, miért segíti a Soros-terv végrehajtását.

Deutsch Tamás kijelentette, Soros Györgynek a nyilvánosság előtt többször megfogalmazott terve van a bevándorlás támogatására. Ez a terv arra épül, hogy a bevándorlók tömegesen Európába érkezhessenek, majd őket egy állandó és kötelező mechanizmus alapján szétosszák a tagállamok között – mondta, hozzátéve, mindehhez olyan új jogszabályokat kívánnak alkotni, amelyek elveszik a hatáskört a tagállamoktól a bevándorlás kezelésében.

Példaként említette erre, hogy az Európai Parlament állampolgári jogokkal foglalkozó bizottsága előző héten döntött az EP tervezett álláspontjáról a dublini rendszer módosítását célzó jogalkotási folyamatban, ennek legkevesebb három pontja segíti a bevándorlókat támogató Soros-terv megvalósulását.

Ezek közül az első a felső határ nélküli, kötelező áthelyezési mechanizmus, vagyis egy olyan kvótarendszer kialakítása, amelyet a magyar ellenzék még alig fél éve is tagadott – mondta Deutsch Tamás.

Kiemelte továbbá, a családegyesítésre vonatkozó szabályokat is puhíthatják, vagyis a jövőben már azok az illegális bevándorlók is menedékes státuszt kaphatnak, akik arra hivatkoznak, hogy egy testvérük már az Európai Unióban tartózkodik a „migránssimogató bevándorláspolitikának köszönhetően”.

Deutsch Tamás szólt arról is, hogy a dublini rendszer átalakításáról szóló EP-álláspont egyértelmű pénzügyi büntetést helyez kilátásba azoknak a tagállamoknak, amelyek elutasítják a kötelező, felső korlát nélküli kvótarendszert.

Megjegyezte, pillanatnyi kétsége sincs afelől, hogy a jövő héten Meszerics Tamás is „nagy lelkesedéssel” támogatja majd ezeket a Soros-terv kulcsfontosságú elemét tartalmazó döntéseket.

A Fidesz EP-képviselője szerint mindebből is látszik, hogy a Soros-terv nem egyszerűen egy elképzelés, hanem Soros György és hálózata, valamint az európai politikusok nagy része által képviselt politikai program is, amely „Európa és Magyarország elleni hadüzenetként is értékelhető”.

Deutsch Tamás kérdésre válaszolva azt mondta, Soros György a rendszerváltoztatás előtt támogatott olyan magyarországi ellenzéki szervezeteket és szereplőket, akik a magyar szabadság megteremtése érdekében dolgoztak, ugyanakkor munkásságának középpontjában a nyílt társadalom rendkívül veszélyes utópiája áll, ami teljesen elfogadhatatlan, hiszen a személyes és a közösségi szabadságot is illúzióvá teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában