Janiczak-ügy

2018.03.25. 19:09

Feljelenti a Fidelitas a Jobbik erőszakkal fenyegető alelnökét

Bocsánatot kérünk Juhász Pétertől amiatt, hogy cikkünkben valótlanul közöltük, hogy Juhász Péter hozzátartozóját bántalmazta, megverte, egy lakásba zárta és begyógyszerezte, és ezzel megsértettük jóhírnévhez, magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát.

A Fidelitas számára jó példa a Juhász Péter-ügy kimenetele. Örömmel üdvözlik, hogy a nők elleni gyalázatos viselkedés nem múlt el következmények nélkül. 

A Fidelitas feljelentést tesz Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere ellen a korábban nyilvánosságra került, egy női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető hangfelvétel alapján.

Párkányi Eszter, a Fidesz ifjúsági szervezetének szóvivője vasárnap, Budapesten újságíróknak nem kívánta idézni a polgármester trágár szavait, de kijelentette, azok megvalósítják a zaklatás büntetőjogi tényállását.

 

„Láthatjuk, hogy Juhász Péter is belebukott a nőverésbe” – mondta, hozzátéve, senki sem bántalmazhat és gyalázhat meg nőket Magyarországon büntetőjogi és egyéb következmények nélkül.

 

A Fidelitas szóvivője szerint Janiczak Dávid érdemtelenné vált a közéletben való részvételre, ezért távoznia kell és szégyellnie kell magát amiatt a hangnem miatt, amit megenged magának.

 

Párkányi Eszter megjegyezte, kíváncsi, hogy Dúró Dórát nem zavarja-e, egy párttársa hogyan beszél a nőkről.

 

Kiemelte, felháborító, hogy Ózd polgármestere lemondás helyett azzal védekezik, illegálisan készültek a felvételek.

 

Párkányi Eszter szerint amennyiben Janiczak Dávid nem távozik a közéletből, akkor Vona Gábornak, a Jobbik elnökének ki kell zárnia őt soraikból.

 

„Ha nem teszi meg, akkor úgy gondoljuk, hogy egyetért vele” – mondta, hozzátéve, Vona Gábor szombat esti fórumán „bevédte a nőgyalázó politikust”, amikor azt mondta, ez előfordul az emberrel, bár nem illik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában