bandaháborúk

2020.06.07. 23:09

Fegyveresek megöltek több embert egy mexikói rehabilitációs központban

Az Irapuatóban található Új élet kezdete nevű központban kilenc ember a helyszínen meghalt, egy pedig a kórházban.

Fegyveresek támadtak meg egy kábítószer-függőknek létrehozott rehabilitációs központot Mexikó középső részén, Guanajato államban, és 10 embert megöltek – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

Az Irapuatóban található Új élet kezdete nevű központban kilenc ember a helyszínen meghalt, egy pedig a kórházban halt bele sérüléseibe.

Guanajatóban az elmúlt időszakban fellángolt a bűnbandák közötti erőszak, amely különösen súlyosan érinti Irapuatót. Tavaly decemberben, majd idén februárban bűnbandák több fiatalt is elraboltak hasonló rehabilitációs központokból. Andrés Manuel López Obrador baloldali mexikói elnök az ország előző, konzervatív vezetését tette felelőssé az erőszakért, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy hiába tartós Guanajatóban a gazdasági növekedés, az erőszakért a többi között a továbbra is fennálló társadalmi egyenlőtlenségek okolhatók.

Mexikóban idén eddig 11 500 gyilkosság történt, mintegy 1500 ezekből Guanajato államban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában