Gyilkosság Budán

2019.08.24. 13:38

Fegyelmi eljárás indult egy rendőrségi ügyeletes ellen

Az eljárás alá vont rendőrségi ügyeletes csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.

Budapest, 2012. április 1. Diszpécser dolgozik a BRFK központi ügyeletén, ahol folyamatosan kapcsolatban állnak az egy járõr-egy gépkocsi programban részt vevõ rendõrökkel. A program célja, hogy minél több jogsértés kerüljön felfedésre és több elkövetõvel szemben tudjanak intézkedni, megfelelve a „legyen több rendõr az utcán” lakossági elvárásnak. A programba bevont gépjármûvekben telepített informatika rendszer biztosítja a rendõri intézkedések kép- és hangrögzítését (bizonyítékként is felhasználhatóan), képes a rendõrség integrált ügyviteli rendszerének on-line használatára, mindezt úgy, hogy a rendõri intézkedést késedelem nélkül a bevetés-irányítási központban folyamatosan követik. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

Péntek délben három holttestet találtak a budai Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget pénteken a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni bérlőit.

A BRFK szombaton azt közölte, csütörtökön az egyik szomszéd telefonon jelezte, hogy

egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédos lakásból.

A bejelentő azt is elmondta, hogy

egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot.

A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre. Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció, rajta egy diszpécser dolgozik a BRFK központi ügyeletén

MTI Fotó: Beliczay László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában