Beavatkozás

2018.03.07. 16:23

A Facebook cenzúrával szállt be a kampányba

A Facebook közösségi oldal tegnap cenzúrázta és törölte Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi videóját, amely az osztrák főváros egyik híres negyedét hivatott bemutatni, ahol húsz év eltelte után már a bevándorlók vannak többségben.

Mediaworks-összeállítás

Az egyéb megosztó hálózatokon továbbra is elérhető felvételen a magyar politikus láttatni akarta, milyen az, amikor egy „városban város születik” és a bevándorlók határozzák meg a közösség életét, egyúttal figyelmeztetett, hogy minden nagyobb magyar településre ez vár, ha a baloldal beengedi hazánkba a migránsokat.

Mint fogalmazott, ma ebben a bécsi kerületben fehér és keresztény emberből már csak idős nyugdíjasokat látni, mindenki más bevándorló. Rámutatott arra is, hogy Bécsben már nagyon sok olyan iskola létezik, ahová fehér bőrű bécsi gyerek már nem is jár, és ahová már csak közel-keleti, muszlim bevándorlók gyermekei járatnak. Az illető kerületben láthatóan piszkosabbak az utcák, szegényebb a környezet, és nagyobb a bűnözés. Láthatóan a saját képükre alakították ezt a környéket: a fehér keresztény osztrákok elköltöztek és a bevándorlók átvették ennek a városrésznek az irányítását – fogalmazott.

A videó letörlése után Lázár János azt mondta:

„Megdöbbentőnek tartom, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni, mert a Facebookon cenzúra van. Nyilvánvaló, hogy az emberek elől el akarják a valóságot hallgatni, el akarják takarni a valóságot.”

Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője úgy reagált:

„Ami tény és igazság, azt be kell mutatni.” Szerinte egyébként azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

Tegnap délután durván támadta az LMP Lázár János, amiért be merészelte mutatni a bécsi állapotokat. A párt levélben kérte számon Szijjártó Péter külügyminisztert azzal, hogy miként mer egy magyar politikus beavatkozni az osztrák belpolitikába, mert szerintük Lázár János ezt tette, emiatt elfogadhatatlan a kancelláriaminiszter videója.

A Jobbiknak sem nyerte el a tetszését a videó. A párt „elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől” – közölte tegnap Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A bécsi lapoknak sem tetszett Lázár János videója és keményen bírálták a magyar politikust a migránsellenessége miatt. Sebastian Kurz kancellár a Kleine Zeitungnak azt mondta, hogy még nem látta a videót, de a tisztelettudó együttélést fontosnak tartja.

És üzent a magyar városoknak is: „A magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek olyanok, mint Bécs.”

A Facebook mindemellett az Origónak sem engedte, hogy meghirdesse azt a cikkét a közösségi oldalon, amely arról szólt, hogy egy afgán migráns saját ágyában erőszakolt meg egy terhes nőt Nagy-Britanniában.

A portál szerint a mondvacsinált okok mögött az lapulhat, hogy a Facebook nem szeretné, ha az illegális bevándorlókról negatív hírek jelennének meg, és aktívan be kíván szállni a hazai választási kampányba a bevándorláspárti ellenzéket támogatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában