Járvány

2021.01.26. 10:41

Ezreket köteleztek otthoni karanténra Tajvanon

Otthoni karanténra köteleztek több mint ötezer embert Tajvanon, miután a sziget északi részén két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak – adta hírül a internetes kiadásában kedden a Taiwan News című helyi lap.

A tajvani járványügyi központ vasárnap közölte, hogy a Taojüan városban működő Taojüan Általános Kórházban egy más betegséggel kezelt férfi, valamint a páciens egyik hozzátartozója koronavírussal fertőződött meg. A kórházhoz kapcsolódóan ezt megelőzően már 13 további esetet regisztráltak.

A kórházat az esetek tükrében a vírusfertőzés szempontjából magas kockázatot jelölő „vörös zónának” minősítették. Jelenleg zajlik azoknak a pácienseknek, továbbá hozzátartozóiknak és egyéb kontaktjaiknak a felkutatása, akiket január 6. és 19. között bocsátottatok haza. Az érintetteknek 14 napos otthoni karanténba kell vonulniuk, amelyet hétnapos egészségügyi megfigyelés és PCR-teszt követ majd. Becslések szerint az intézkedés több mint ötezer emberre terjed ki.

A 23,5 millió lakosú Tajvanon a járvány teljes időtartama alatt mindössze 889 esetet regisztráltak, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) a szigeten hét ember halálát okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában