természet

2021.10.20. 09:59

Észak-Indiában sokan meghaltak a heves esőzések keltette áradásokban

Uttarakhand államban gyakoriak az árvizek, februárban több mint 200 ember halt meg, miután a hirtelen érkezett áradások elsodorták egy vízerőmű gátját.

Legalább 46 ember meghalt és 11 eltűnt az észak-indiai Uttarakhand államban a napok óta tartó heves esőzések keltette áradásokban – közölte szerdán az állam főminisztere.

Az érintett területekről készült légi felvételeken megáradt folyók és az árvíz által részben elöntött falvak látszottak.

„Hatalmas veszteségek keletkeztek az áradások miatt, a termés is megsemmisült” – mondta Pushkar Szingh Dhami, miután kedden késő este felmérte a károkat. „A helyieknek rengeteg problémával kell szembenézniük, a víz utakat öntött el, hidakat sodort el. (...) Igyekszünk minél hamarabb normalizálni a helyzetet” – mondta a főminiszter.

A himalájai Uttarakhand államban gyakoriak az árvizek. Februárban több mint 200 ember halt meg, miután a hirtelen érkezett áradások elsodorták egy vízerőmű gátját.

A szokatlanul heves esőzések Indiában az elmúlt napokban súlyos áradásokhoz vezettek az ország több területén.

A déli Kerala állam hatóságai hétfőn közölték, hogy több mint 31 ember halt meg az áradásokban és földcsuszamlásokban, 43-an pedig eltűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában