Skandalum

2020.10.04. 07:17

Enyhítették a szexuális bűnözők büntetését Kaliforniában

Enyhíthetnek azoknak az LMBTQ-közösséghez tartozó felnőtteknek a büntetésén, akiket kiskorú ellen elkövetett szexuális visszaéléssel ítéltek el Kaliforniában. A törvénymódosításon sokan felháborodtak, többek szerint csak a pedofíliát akarják normalizálni ezzel.

Kaliforniában a helyi demokrata kormányzó, Gavin Newsom olyan törvénykiegészítést írt alá, amely adott esetben enyhítheti az LMBT-közösséghez tartozó szexuális bűnelkövetők büntetését.

A törvény megváltoztatása egy ideje már napirenden volt a kaliforniai szenátus egyik képviselője, Scott Wiener jóvoltából, aki nem mellesleg nyíltan vállalta homoszexualitását. Ő hívta fel a figyelmet arra, hogy a törvény hátrányos helyzetbe hozza az LMBT-közösséghez tartozó embereket, hiszen közülük azok, akiket kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélés miatt ítélnek el, szigorúbb büntetést kapnak, mint a nem LMBT-s bűnelkövetők.

A törvénymódosítási eljárás során azonban úgy döntöttek, hogy nem szigorítással egységesítik a büntetést, hanem enyhítéssel, ami ellen sokan felszólaltak.

Kevin Faulconer, San Diego republikánus polgármestere szerint elképesztő, hogy Wiener aláírta a törvénymódosítást, szerinte inkább szigorításokra lett volna szükség.

As a parent I’m appalled that last night our governor signed a law maintaining a 24-year-old can have sex with a 14-year-old and it not be considered predatory.

An adult who commits ANY sex act on a minor 10 years younger must be registered a sex offender. Law must be changed.

Úgy véli, ha egy 24 éves felnőtt bármilyen nemi aktust létesít egy 14 évessel, a felnőttet mindenképpen szexuális bűnelkövetőnek kell minősíteni.

Az új szabályozás értelmében ugyanis azok az LMBT-közösséghez tartozó felnőttek, akik anális vagy orális szexben vesznek részt fiatalkorúakkal, és kevesebb mint 10 év köztük a korkülönbség, nem kerülnek fel automatikusan a kaliforniai szexuális bűnelkövetők listájára, miután elítélték őket a szexuális visszaélésért. Most már a bírók dönthetnek arról, hogy regisztrálják-e szexuális bűnelkövetőként az elítéltet, tekintettel arra is, hogy a szexuális kapcsolat beleegyezésen alapult-e.

Az eddigi szabályozás szerint ha egy férfi egy 14-17 éves tinilánnyal vaginális úton közösült, akkor a bíró dönthette el, hogy az elkövető felkerüljön-e a szexuális bűnelkövetők listájára. Ha azonban anális vagy orális szexre került sor, akkor a felnőtt automatikusan felkerült a szóban forgó listára. Ez érintette hátrányosan az LMBT-közösséget, és emiatt döntöttek az enyhítés mellett.

A törvénymódosítást élesen bírálta a demokrata Lorena Gonzalez képviselő is. Ő édesanyaként nem bírta felfogni, hogyan lehet beleegyezésen alapuló szex egy 24 és egy 14 éves személy között, és hogy fordulhat elő olyan, hogy ez nem számít regisztrálandó bűncselekménynek.

A törvényt ellenzők közül sokan azt állították, hogy ezzel a módosítással a pedofíliát próbálják legalizálni és normalizálni, hiszen épp a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések büntetésén enyhítettek szigorítás helyett.

Pedophilia is DISGUSTING

But California is trying „normalize it” w/ a new bill SB145

At the same time Netflix pushes „child sexuality” into the mainstream

These CA pedos are coming for our children

Let's EXPOSE them!

Donald Trump amerikai elnök fia, ifjabb Donald Trump is arról írt közösségi oldalán, hogy ezzel a húzással a pedofíliát akarják normalizálni, és lassan már ez válik a demokrata mainstream gondolkodássá.

They’re normalizing pedophelia. It’s not just Hollywood and Netflix. This is now becoming mainstream Democrat groupthink. It’s insanity and we must stop it. https://t.co/NPHTw4829v

A szintén republikánus kaliforniai állami szenátor, Melissa Melendez pedig egyenesen sokkolónak és undorítónak nevezte a törvénymódosítást.

Well what a shock. Newsom signed SB145, the bill that allows a 24 year old to have sex with a 14 year old and escape a felony conviction and requirement to be a registered sex offender. Absolutely disgusting.

— Senator Melissa Melendez (@senatormelendez) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 12, 2020

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában