kegyetlen támadás

2019.12.06. 10:48

Enyhe büntetést kaptak a rendőröket felgyújtó fiatalok

Megszületett az ítélet a 2016 októberében Franciaországban rendőrökre Molotov-koktéllal támadó fiatalok ügyében, a tizenhárom vádlott közül nyolcan tíz és húsz év közötti büntetést kaptak, a többi öt vádlottat felmentették. A rendőri szakszervezet túl enyhének tartja a büntetést.

Október közepén kezdődtek a tárgyalások annak a tizenhárom francia fiatalnak az ügyében, akik 2016 október 8-án az Essonne megyében lévő Viry-Châtillon-ban Molotov-kotélt dobtak két rendőrautóra, súlyos égési sérüléseket okozva ezzel a bennük ülő rendőröknek. A tizenhárom vádlott közül ötöt felmentettek, a többi nyolc viszont tíztől húsz évig terjedő börtönbüntetést kapott gyilkossági kísérlet miatt.

A rendőrségi szakszervezetek nincsenek megelégedve az ítélettel, szerintük ugyanis túl enyhe büntetést kaptak a rendőrökre kegyetlenül rátámadó vádlottak. Linda Kebbab, az SGP rendőri szakszervezet képviselője polgári pert indított a vádlottak ellen, elmondása szerint ugyanis egy rendőr elleni gyilkossági kísérlet esetében életfogytiglani büntetést kellett volna kiszabni, nem pedig 10-20 évet.

A tárgyalásra elment mintegy száz rendőr is, így kívánták szolidaritásukat kifejezni a felgyújtott négy kollégájuk felé. A vádlottak védőügyvédei ugyanakkor arra kérték a fiatalok hozzátartozóit, hogy ne jelenjenek meg a tárgyaláson, az esetleges atrocitások elkerülése végett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában