másfél évet kapott

2019.05.30. 12:46

Embercsempészésért ítéltek el egy tatai férfit

A Tatai Járásbíróság másfél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki gépkocsiját azért adta át egy ismeretlen embernek, hogy felderítő autóként haladjon egy migránsokat szállító gépjármű előtt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a felvezető gépjárműben ülő ismeretlen telefonon tartott kapcsolatot a migránsokat szállító sofőrrel, akinek autójában két afgán és nyolc pakisztáni állampolgár utazott.

A külföldieket szállító személygépkocsit 2016. április 27-én ellenőrizni próbálták az M1-es autópályán, Tata közelében, azonban a sofőr a járművel az autópálya szélén megállt, a járműből kiugrott és elszaladt. Őt később elfogták, majd 2 év börtönbüntetésre ítélték és 5 évre kiutasították.

A migránsokat szállító autót biztosító elkövetőt 2019. január 18-án tartóztatták le. A bűncselekmény elkövetését beismerte, így az ügy tárgyalásán előkészítő ülésen született meg a jogerős ítélet.

A Tatai Járásbíróság több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 5 év, Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában