Olaszország lehetett a cél

2020.01.11. 13:58

Elsüllyedt egy migránsokat szállító csónak a Jón-tengeren

Elsüllyedt szombaton egy migránsokat szállító csónak Északnyugat-Görögországban, a jón-tengeri Paxosz szigetnél. A balesetben legkevesebb 12 ember meghalt – közölte a görög parti őrség.

A beszámoló szerint a hatóságok 21 migráns életét meg tudták menteni, de 12-nek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

A baleset Paxosztól 13 tengeri mérföldre délnyugatra történt. A parti őrség helikoptereket és hajókat vezényelt az incidens helyszínére, további túlélők után kutatva. A mentésben több kereskedelmi hajó is részt vesz. A hatóságok úgy feltételezik, nagyjából 50 ember utazott a csónakban.

A parti őrség hozzátette: a bajba jutott migránsok a délelőtti órákban a 112-es európai segélyhívó számon adtak le vészjelzést.

Paxosz földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve az illegális bevándorlók vélhetően Olaszországba tartottak, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában