nem volt beszámítható

2018.09.29. 22:11

Elrendelték a Ravensburgban késelő afgán menedékkérő kényszergyógykezelését

A rendőrség közölte, hogy a gyanúsított a szakértői vizsgálatok szerint súlyos pszichiátriai rendellenességben szenved.

Elrendelték a német hatóságok szombaton annak az afgán menedékkérőnek a kényszergyógykezelését, aki előző nap három embert késelt meg Ravensburgban.

A rendőrség közölte, hogy a gyanúsított a szakértői vizsgálatok szerint súlyos pszichiátriai rendellenességben szenved, korábban emiatt már többször szorult gyógykezelésre. Cselekménye hátterében pedig egy munkatársával kialakult vitája húzódhat meg.

Legfrissebb értesülések szerint a 21 éves férfit gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel vádolják. Az előzetes elmekórtani vizsgálatok viszont azt állapították meg, hogy nem volt beszámítható állapotban, illetve ez a képessége jelentősen korlátozott lehetett a bűncselekmény elkövetésének idején.

Az afgán férfi pénteken három embert – két szíriai menedékkérőt és egy 52 éves német férfit – késelt meg, de egyikük állapota sem életveszélyes. A támadót Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította, aki éppen a bűntény helyszínének közelében járt.

A hatóságok az első vizsgálatok alapján kizárták, hogy terrorcselekmény történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában