terrorizmus

2018.09.13. 16:33

Elfogtak egy tizenévest Németországban terrorcselekmény előkészítésének gyanújával

Az állam elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított tinédzser időközben beismerő vallomást tett.

Elfogtak egy 17 éves fiút a németországi Florstadtban iszlamista indíttatású terrorcselekmény előkészítésének gyanújával – jelentették csütörtökön német hírportálok.

A frankfurti ügyészség adataira hivatkozó beszámolók szerint a német-török kettős állampolgárt szeptember 1-jén vették őrizetbe, és eddig azért nem hoztak nyilvánosságra információkat az ügyről, hogy ne veszélyeztessék a nyomozás sikerét.

Az állam elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított tinédzser időközben beismerő vallomást tett, az őrizetből előzetes letartóztatásba helyezték.

Robbantásos merényletet akart elkövetni, szerzett egy pokolgépkészítési leírást és már a robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzéséhez is hozzákezdett, mire elfogták.

A Bild című lap szerint a gyanúsított egy lelkileg labilis fiatalember. Az interneten radikalizálódott, és kihallgatásán azt állította, hogy a közelmúltban több férfi megerőszakolta. Ezért bosszút forralt, egy melegbár vagy egy mecset ellen akart pokolgépes támadást végrehajtani Frankfurtban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában